Известие

Collapse
No announcement yet.

Навигация за 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Навигация за 166

Първоначално публикувано от emil georgiev
    Първоначално публикувано от turbi
    Здравейте Колеги,

Един Приател си зе 166 ца с навигационна система...
    Само че както се сещате сами на италиански..... с италянски дискове...

Има ли ниакакви опции това нещо да се смени и да се пусне БГ вариант??

Благодаря ви предварително!
    виж в Мтел ,пък и за какво ли и е навигацията само мацките ще впечатляваш
    в Мтел няма такива неща, гаранция ти давам а навигацията е супер полезно нещо, особенно ако работи
    Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
      Първоначално публикувано от pinko
      ...Освен това винаги е в мен и го слагам в която кола карам в момента.
      Забрави да споменеш какъв външен ГПС модул използваш и че той също би трябвало да е винаги с теб за да позлваш навигация
      Използвам Haicom HI-406C SiRF III BT GPS, около 200 лева струваше и е винаги в мен, голям е колкото кибритена кутийка. Какъв е проблема?
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
        ...Какъв е проблема?
        Проблем няма Просто пояснение, че 9100 няма вграден ГПС приемник
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от angel1974
          Първоначално публикувано от mike
          Аз намерих две цд-та на NAVTECH за ПЕЖО и Ситроен и за БМВ, дали ще станат на алфа 166. Някой знае ли кой е производителя на нашата навигационна система?
          а за БГ ли са тези цд-та ако са за БГ може да пробваме по принцин на Алфа-та ми диска за Италия е на NAVTECH.

Не не са за БГ, и се оказаха за някакави стари модели и не вършат работа. Но със eMule намерих ЦД-та за почти цяла европа за ALFA 166, без БГ и сега вече имам работеща навигация, която за момента ползвам само да ми сверява часовника и да ми показва GPS координатите. Много ме изненада като ми Upgrade-на софтуера на цялата ICS, но не забелязах някакви допълнителни функции.
          Alfa 166 - 2,4 JTD

Comment

малко изжън темата. Плаща ли се за сателитна навигация и ако се плаща колко се плаща ?
            Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Първоначално публикувано от angel1974
              Аз намерих две цд-та на NAVTECH за ПЕЖО и Ситроен и за БМВ, дали ще станат на алфа 166. Някой знае ли кой е производителя на нашата навигационна система?
              а за БГ ли са тези цд-та ако са за БГ може да пробваме по принцин на Алфа-та ми диска за Италия е на NAVTECH.

Не не са за БГ, и се оказаха за някакави стари модели и не вършат работа. Но със eMule намерих ЦД-та за почти цяла европа за ALFA 166, без БГ и сега вече имам работеща навигация, която за момента ползвам само да ми сверява часовника и да ми показва GPS координатите. Много ме изненада като ми Upgrade-на софтуера на цялата ICS, но не забелязах някакви допълнителни функции.
              хммм това с ъпгрейда е интерестно.
              Тези дни ще ходя до моя човек да видя какво е сътворил. Явно обаче трябва да мислиме дружно над въпроса как да се сдобиеме с цд-та за БГ.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt
                малко изжън темата. Плаща ли се за сателитна навигация и ако се плаща колко се плаща ?
                за тази, която ти е в колата НЕ. Ако искаш разни услуги като GPS България с охрана, съблюдаване на параметри и т.н. тогава ДА, също така в Европа има цели пакети услуги, които се предлагат от оператори в определени Call center-ове и можеш да им звъниш за какво ли не. Това също се плаща.

Но когато имаш устройство за навигация в колата, само ти трябва ЦД за определения район и си ОК.

П.С. Ако го нямаш устройството също се плаща за него

Comment

Аз малко не разбрах колко ще излезе цялата работа. Да речем зимам си qutek и Haicom HI-406C SiRF III BT GPS и след това вече за какви пари ми трябват на година ако ми трябва само за ориентация.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
                    Аз малко не разбрах колко ще излезе цялата работа. Да речем зимам си qutek и Haicom HI-406C SiRF III BT GPS и след това вече за какви пари ми трябват на година ако ми трябва само за ориентация.
                    След като си купиш Кютека (или какъвто там друг PDA си харесаш) и GPS приемник, повече никви пари не трябва да се дават. Нито на година, нито на месец.

Софтуер и карти има из нета колкото си искаш, новата версия на ТомТом даже говори на български.

Ето тук може да попрочетеш и да се образоваш по темата.

http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=5695
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Мерси, вече всичко ми е ясно.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Колеги, успяха да ми копират оригиналния диск на NAVTECH за Италия и работи без никакъв проблем.

Така, че за тези които искаме да имаме работеща навигация за БГ съществува следния вариант.
                        Както вече споменах оригиналния диск за БГ и Балканите в Милано моторс се продава за 460лв. Предлагам да видиме колко от нас искаме да имаме такъв диск, да купиме един и да го копираме, колкото ни е нужно.

Аз съм първи кандидат да направиме партия за един такъв диск. Има ли още желаещи. ???

Comment

аз съм също за
                          ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
                          ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

и аз съм съгласен,но ако се съберем над 15 човека.
                            ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

а колко е подробна картата и как ти го копираха диска,в смисъл какво стана с копието?аз ще дам моя диск на едни маняци да пробват да нанесат картата на българия на него-така ,че да го разпознае навигацията на алфата.
                              ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

И аз се включвам за ЦД-то с БГ карта. Само, че има една подробност: до 2000г. е система G2, а след това G3. Дисковете от по старата система стават на по-новата, но обратно не.
                                Alfa 166 - 2,4 JTD

Comment

Working...
                                X